17 september 2018
18:30

Referat: Åkarps IF - AIF Barrikaden

Startelva: Filip – Frmas, Albin, Martin Jonasson (ny spelare), Mikael Krekula – Pontus - Mohammed Ali, Motaz – Ali Yavadi (junior som gjorde sin första seniormatch), Paa, Hamuda

Avbytare var Hicham som kom in efter en knapp halvtimme och sedan spelade matchen ut, först som vänstermittfältare, därefter vänsteranfallare, Ghafur som kom in efter en halvtimme och sedan spelade matchen ut, först som vänsterback och sedan som högerback, Mikael Larsson som också kom in efter en halvtimme, i hans fall som central anfallare, en position som han sedan spelade i matchen ut bortsett från ett par minuter och slutligen Paul som kom in i paus och spelade fram tills han blev utvisad (2 gula kort) 10 minuter före slut.

Jag var själv inte där så nedanstående baserar sig på uppgifter från tränare och spelare:

De hade jättemycket boll i första halvlek. De var bra och väldigt offensiva vilket gjorde att vi ofta kunde kontra vilket till exempel gav oss tre frilägen vilka dock alla missades. De hade också en del bra chanser och bl.a. ett stolpskott.

I andra halvlek var det från början ett jämnare bollinnehav. Vi tog ledningen i den 55:e min på nick av Pontus på en hörna från Hicham (?) och ökade till 2-0 i den 75:e och då var det Paa som kom in, gjorde mål och gick ut igen på mindre än 2 minuter. På en retur efter ett inlägg/skott (vilket? plats för info) av Hamuda sköt han upp bollen i nättaket från bara ett par meters håll.

Efter vårt andra mål blev det en konstant anstorming från Åkarps håll där vi bara fick slå ifrån oss och inte blev denna uppgift lättare när Paul fick sin andra varning i den 80:e minuten och blev utvisad. Två minuter senare kom det också ett reduceringsmål men därvid stannade det även om vi hade målramen på vår sida vid två tillfällen; ett skott i ribban och ett som studsade från ribban ner i stolpen och vi drog därmed ifrån de jagande lag i tabellen som spelat färre matcher än vi och det ska nu en hel del till för att vi inte ska nå minst fjärdeplatsen.